advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Veel vragen, maar weinig antwoorden in debat over Annapark

Wat vindt wethouder Geers van de stortvloed van aantijgingen van omwonenden van het Annapark aan zijn adres? Wat vindt hij ervan dat ze naar de ombudscommissie stappen en hoe kon een facebookbericht van hem over het Annapark zomaar verdwijnen?

De raadsleden stelden de vragen wel aan de wethouder, maar echt antwoord kregen ze niet in de raadsvergadering waar het proces rondom het Annapark maar weer eens besproken werd. Het vrij rommelige debat kwam er door forse kritiek van omwonenden een maand geleden.

Volgens hen zijn er al zo goed als kant en klare afspraken met de aannemer die zou gaan bouwen in het park. Maar Geers ontkende in alle toonaarden: “Er zijn geen onomkeerbare afspraken gemaakt, het blijft een risico van de ondernemer.”

PvdA-raadslid Kabbouti probeerde de wethouder nog uitspraken te ontlokken over beschuldigingen van omwonenden als zou hij niet transparant zijn en zelfs manipuleren. Maar Geers hield het bij de opmerking dat het belangrijk is om te praten: “Daarom blijf ik me inspannen voor een open en eerlijk gesprek.”

Daarom blijf ik me inspannen voor een open en eerlijk gesprek

• Roy Geers - wethouder

Diezelfde omwonenden wezen een maand geleden ook nog op een Facebookbericht van de wethouder dat hij in eerste instantie geplaatst had en wat later verwijderd bleek. Daarin gaf hij aan dat hij een onafhankelijk advies van een bureau, dat bouwen op een open plek ondoordacht is, ondersteunde. Waarom het bericht verwijderd was, wist hij niet. Hij had het zelf niet van facebook gehaald, wist hij de gemeenteraad te vertellen.

Volgende maand moet het definitieve advies van het onderzoeksbureau komen. Na enig geharrewar tussen raad en wethouder is de afspraak dat dit document tegelijk naar wethouder en inwoners gaat.