Veertienjarige Senna Spierings legt een crossbaan aan voor haar buurtgenootjes

Kinderen in Heesch kunnen hun plezier niet op door de komst van een nieuwe crossbaan. De veertienjarige Senna Spierings vroeg de gemeente Bernheze of het mogelijk was een crossbaan te realiseren. Sinds vorige week ligt er dan ook een baan aan de Schoonstraat.

Senna zit zelf op hockey, maar op de camping crosst ze graag met haar neefjes. Nu vond ze het tijd dat er een baan in Heesch kwam. “We zijn er al even mee bezig. We vroegen aan de gemeente of het mogelijk was een crossbaan te maken. Dat vonden zij een goed idee en nu ligt er een baan.”

Tekst loopt verder onder de video

Verschillende ouders staan langs het baantje te kijken hoe hun kinderen de ene na de andere heuvel over crossen. Na één ochtend werken was de baan klaar om gebruikt te worden. “Met graafmachines zijn de heuvels gemaakt en is er een parcours uitgegraven”, zegt Ari Spierings, de opa van Senna die meehielp met de aanleg.  

Geen skatebaan

Toch balen sommigen ook een beetje zoals de elfjarige Timo van den Akker. Vorig jaar zomer had hij ook een vraag bij de gemeente neergelegd. “We wilden een skatebaan in Heesch zodat we daar met onze stuntstep overheen konden gaan.”

De gemeente Bernheze stak hier echter een stokje voor vanwege de hoge kosten die het aanleggen van een skatebaan met zich meebracht. Het verschil tussen een skate- en crossbaan is dat een skatebaan van beton gemaakt is en een crossbaan van zand. Toch vindt Timo het ook leuk dat deze baan er ligt. “Ik pak gewoon mijn fiets en ga naar deze baan toe.”