advertentie Banner SP Website

Veghelaar aangehouden bij oprollen drugslab met productie voor 'miljoenen euro's'

De politie heeft een 24-jarige Veghelaar aangehouden die mogelijk betrokken is bij het drugslab dat maandagavond werd aangetroffen in een garagebox aan de Hoofdstraat in Veghel.

Het busje dat gisteravond wegreed toen de politie arriveerde om onderzoek te doen, stond op naam van de aangehouden man. Het is nog niet duidelijk of de aangehouden Veghelaar iets met het drugslab te maken heeft. Het busje is inmiddels ook gevonden en daar wordt sporenonderzoek op uitgevoerd.

Het drugslab werd gebruikt voor de productie van crystal meth. In het drugslab werden onder meer 18 kilo aan eindproduct en 240 kilo vloeibare grondstoffen aangetroffen. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) rondt dinsdag het onderzoek af waarna alles zal worden geruimd en vernietigd. Het ging om een productie ter waarde van miljoenen euro’s volgens specialisten van de LFO.

Midden in woonwijk

Volgens politiewoordvoerder Manon van der Heijden was het een erg gevaarlijke situatie: “Het is midden in een woonwijk. Als je hier om je heen kijkt zie je een heleboel ramen en deuren, hierachter zitten winkels. Als het misgaat dan gaat het natuurlijk wel goed mis. Het is zo dichtbevolkt, je moet er eigenlijk niet aan denken dat het misgaat."

De recherche is nog volop bezig met het onderzoek naar de herkomst van het drugslab. Mensen die meer informatie hebben, worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844.