advertentie Banner SNLR.nl

'Veilige leefomgeving zorgt voor vertraging Dierenbos'

“Een veilige woonomgeving garanderen op het park”. Dat was één van de opdrachten waarmee wethouder Geers op pad werd gestuurd door de gemeenteraad in november.

En juist dat is de reden dat het wat langer duurt voor er een gedoogbeschikking komt voor permanente bewoning. Dat blijkt uit de antwoorden van wethouder Roy Geers voor de camera van Dtv. Hij reageert daarmee op de kritiek dat het lang duurt voor de bewoners iets horen van de gemeente.

“Het park is eigendom van Libemá en de chalets veelal van de bewoners zelf. Dat betekent dat de gemeente in gesprek moet met deze partijen over dit onderwerp” zo verklaart Geers het feit dat het nu al meer dan drie maanden stil is van de kant met de gemeente. Overigens is volgens de wethouder dat wel bekend bij de belangengroep die dat ook zou communiceren met de leden. 

Die gedoogbeschikking gaat er komen.

• Wethouder Roy Geers

Ron van de Wurff ziet als voorzitter van de belangengroep de ongerustheid onder de bewoners van het Dierenbos weer toenemen door de radiostilte. Ook wijst hij erop dat de speciale website die voor het Dierenbos in het leven geroepen was niet meer wordt bijgehouden. “mensen komen nu bij mij aan de deur en vragen mij hoe of wat, Ze zijn ongerust want ze hebben nog steeds geen brief” zo zegt Van der Wurff.

Wethouder Geers is ondanks alles stellig:  “die gedoogbeschikking gaat er komen.”