'Veiligheid Maashorst moet hoog op de agenda'

De Dorpsraad Nistelrode is benieuwd naar de mening van inwoners over natuurgebied De Maashorst. De dorpsraad heeft daarom een enquête online gezet.

De Dorpsraad doet dit omdat het zich ernstige zorgen maakt. "De input die we kwijt kunnen over beleidszaken rond veiligheid in het gebied is erg mager. Dat komt door een tekort aan mensen met een goede achterban in de organisatie", vindt voorzitter Arie Kemps.

In de enquête vraagt de dorpsraad aan inwoners of zij graag in de Maashorst komen. Wat trekt ze aan en waarom komen ze er liever niet. De andere twee vragen gaan over ontwikkelingen in de toekomst en persoonlijke ervaringen.

Aanleiding voor de vragen is de inspraakreactie van omwonende Gerry van Boxtel in een commissievergadering van de gemeente Bernheze maandagavond. "Ik denk dat veiligheid in de Maashorst hoog op de agenda moet van politieke partijen en het team Maashorst", zegt Van Boxtel, die het daarbij vooral heeft over de grote grazers. "De grote grazers zijn levensgevaarlijk en niet te vertrouwen. Mensen geven aan dat ze erdoor omdraaien."

Van Boxtel wil dat de grote grazers verdwijnen. "Of apart in een reservoir, zodat mensen geen gevaar lopen. En een terugkeer van de Schotse hooglanders. Dat is iets wat de mensen hier zouden willen"

Of haar gedachtes gedeeld worden in de maatschappij moet blijken uit de reacties op de enquête. De vragenlijst is te vinden op de website van Dorpsraad Nistelrode.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen