advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Veiligheidsregio’s: ‘extra compliment voor Brabanders’

Brabanders verdienen een extra compliment voor het goed naleven van de coronamaatregelen. Dat zeggen de voorzitters van de drie Brabantse Veiligheidsregio’s.

Ze reageren daarmee op de toespraak van minister-president Mark Rutte van dinsdagavond. De Brabanders zitten immers langer dan de rest van Nederland in de intelligente lockdown, zo zeggen de burgemeesters, waaronder ook Jack Mikkers van Den Bosch: “De minister-president bedankte kinderen en jongeren in zijn speech. Wij bedanken alle Brabanders, jong en oud, voor hun geduld, voor het opvolgen van de maatregelen, voor het samen de schouders zetten onder deze enorme uitdaging. Alleen samen krijgen wij corona onder controle.”

Niet rijk rekenen

De voorzitters zijn blij dat de komende tijd de coronamaatregelen versoepeld kunnen worden. De voorzitters waarschuwen wel dat we onszelf niet te snel rijk moeten rekenen: “We hebben de piek onder controle, maar elke versoepeling kent een zeker risico. Een versoepeling betekent namelijk meer drukte op straat, meer reisbewegingen. En dus: meer kans op besmetting. Het is elke keer zoeken naar de balans. Het evenwicht tussen voorzichtigheid enerzijds en andere belangen anderzijds is fragiel.”