advertentie Banner SNLR.nl

Verdachte man neemt fooienpot bakkerij mee

De fooienpot van bakkerij Antoon en Frans in Megen is gestolen. Vorige week woensdag nam een man, die zich verdacht gedroeg, het spaarpotje mee uit de dagbesteding.

Van het geld uit die pot gingen de cliënten met een beperking vorig jaar naar de Efteling. Het doet de werknemers dan ook veel dat zo'n activiteit dit jaar mogelijk niet door kan gaan. "We hebben het er nog iedere dag over", vertelt Femke, die op het moment dat het gebeurde in de winkel stond met haar collega's Ingrid en Josy.

Het gebeurde woensdagmiddag 27 november. "Mijn gezicht was op de kassa gericht. Toen ik keek naar de plek waar hij stond was hij ineens weg." Femke verdenkt de man, die bij haar een brood kocht. "Het was een vreemde man, die we nog nooit in de winkel hadden gezien. Hij had een zwarte jas aan, een pet op en zag er verdacht uit." 

Bakkerij Antoon en Frans, gevestigd in gemeenschapshuis Acropolis,  gaat geen aangifte doen van de diefstal. "Dat haalt niets uit. Dat hij hem zelf terug komt brengen zou het allermooist zijn", vindt Angela Albers. Waarschijnlijk komt er binnenkort een nieuwe fooienpot. "Maar dan wel extra beveiligd, aan een touwtje of op een andere manier vastgemaakt aan de toonbank, zodat dit niet nog een keer kan gebeuren", zegt Albers.