advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Verdedigende fouten doen TOP Oss de das om in Breda

NAC Breda heeft zonder al te best te spelen met 3-0 gewonnen van TOP Oss. De club uit Oss knokte voor wat het waard was, zonder resultaat. Verdedigende fouten bij de 1-0 en 2-0 kwamen de Ossenaren duur te staan.

Voor hun reis naar Breda werden de TOP-spelers getrakteerd op een sfeeractie van de fans, met fakkels. Eenmaal aangekomen in Breda begon TOP alleraardigst, met een kopkans voor Dennis van der Heijden. Aan de overzijde was het wel raak. De aanvallers van NAC Breda mochten gewoon over en weer koppen, zonder dat hen een strobreed in de weg werden gelegd. Dion Malone kopte uiteindelijk de 1-0 op het scorebord.

De fase erna kwam NAC nog een aantal keer dicht bij de goal van Bo Geens. De Rooij stuurde alle TOP-verdedigers het bos in en schoot naast. De aanvallen van TOP waren niet effectief, maar ze waren er zeker wel. Verder dan een inzet over van Philippe Rommens en een te afwachtende Van der Heijden kwam TOP niet. Het leek er wel even op dat de 1-1 dichterbij was dan de 2-0.
In de ene minuut extra tijd in de eerste helft kreeg NAC een corner. Trainer Klaas Wels had zijn spelers er nog attent op gemaakt om te dekken, maar Malone werd vrij gelaten. Zodoende werd het 2-0. Wels stormde boos de catacomben in. De verdedigende fouten waren peperduur.

De vorige wedstrijd van TOP Oss, tegen Almere City FC, kwamen de Ossenaren nog terug van een 2-0 achterstand. Dat was ze dit keer niet gegeven, onder andere door een prachtige redding van voormalig TOP-doelman Nick Olij op een kopbal van Mart Remans. Ook scheidsrechter Martin van den Kerkhof wenste niet te helpen, toen TOP een handsbal in de zestienmeter claimde en toen Remans op zijn voet werd geraakt na een schot van datzelfde lichaamsdeel. Een uitstekend uitgespeelde veldgoal tot besluit hielp NAC Breda aan de derde treffer en daarmee de drie punten.

NAC Breda 2 - 0 TOP Oss
Opstelling NAC Breda:
Olij, Maria, Fiorini, De Rooij, El Allouchi, Immers, Hendriks, Malone, Rutten, Haye en Bilate
Opstelling TOP Oss: Bo Geens; Ruben Roosken, Rick Stuy van den Herik, Jan Lammers, Trevor David; Lion Kaak, Olivier Rommens; Philippe Rommens; Livio Milts, Dennis van der Heijden en Mart Remans
Invallers TOP Oss: Justin Mathieu, Kyvon Leidsman
Doelpunten: Malone 2x, Venema (NAC)