Verenigd Horeca Heesch moet vrijdags kermisfeest annuleren

De organisatie van de feesttent op de kermis in Heesch is teleurgesteld in de gemeente Bernheze. Terwijl alles geregeld leek, gaf de gemeente uiteindelijk geen toestemming voor het feest van vrijdag 21 juni.

'Graag hadden we voor jullie, net als vorig jaar, vijf dagen lang een feestje in de tent willen organiseren. Programma was klaar, tent geregeld, posters gedrukt, vergunning aangevraagd etc. Maar helaas moeten we de vrijdag annuleren omdat we van de gemeente geen toestemming krijgen voor deze avond', schrijft Verenigd Horeca Heesch op Facebook. 

De organisatie vindt het vervelend dat de gemeente niet om tafel wil. 'Dat vinden we onbegrijpelijk omdat we na de kermis van vorig jaar geen klacht of wanklank gehoord hebben. Kleine kans dat we met ons vijven volgend jaar op deze manier nog een kermisprogramma organiseren...', staat er geschreven.

Update | Reactie gemeente Bernheze

De gemeente vindt het initiatief van Verenigd Horeca Heesch leuk, maar het past volgens Bernheze niet binnen de afspraken die met de buurt en de organisatie van de kermis gemaakt zijn. Zaterdag en zondag mag het geluid wat harder en vrijdag is er geen programmering. De gemeente stelt de organisatie voor om haar evenement in cultureel centrum De Pas te organiseren.

Het programma voor de betreffende avond bestond uit DJ Menno en de Dirty Danny's. De andere avonden gaat het feest op het dorpsplein wel door.

advertentie

Lees ook deze artikelen