advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Vergunning voor CPO-project Balledonk verleend; licht aan het einde van de tunnel is in zicht

Initiatiefnemers van het CPO-project Balledonk in Heeswijk-Dinther wachten al een hele tijd op hun nieuwe woning. Vorige week werd eindelijk de vergunning verleend.

Het idee voor het realiseren van zes luxe seniorenwoningen ontstond in 2018. Inmiddels is 2021 al een tijdje aan de gang, maar de bouw is nog altijd niet gestart.  “Personen verwijten doe ik niet gauw, maar de gemeente als organisatie heeft gewoon jaren mensen te kort gehad. Vooral op bouwgebied is achterstand ontstaan”, aldus initiatiefnemer Ton Linders.

De grond achter Miranda’s bloemensalon in de Sint Servatiusstraat en naast het parkeerterrein van de Jumbo staat leeg. Linders wist wel raad met die grond. In het najaar van 2018 ontstond het idee om woningen te realiseren middels een zogeheten CPO-project, een collectief particulier opdrachtgeversschap waarbij initiatiefnemers als het ware hun eigen bouwproject leiden.

'Complexe aanvraag'

“In 2018 hebben wij een verzoek ingediend bij het college van B en W voor een CPO-plan. Daar hebben we toestemming voor gekregen”, aldus Linders. Pas afgelopen week verleende de gemeente de bouwvergunning. “Het betreft een complexe aanvraag met een langere doorlooptijd en verschillende wijzigingen tussendoor”, laat de gemeente in een reactie weten.

Sinds vorige leek ligt het plan zes weken ter inzage. Na die periode kan gestart worden met de bouw.