Verkiezingsdebat Maashorst in De Pul in Uden, te zien bij Dtv

In De Pul in Uden wordt woensdag 17 november een groot verkiezingsdebat gehouden in de aanloop naar de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Maashorst. Alle deelnemende partijen zijn daarvoor uitgenodigd.

Het debat is opgezet door het Brabants Dagblad en Dtv Nieuws in samenwerking met De Pul/Compass en Misfits/UOV De Kring. De verkiezingen zijn op 22, 23 en 24 november. Uden en Landerd fuseren tot de nieuwe gemeente Maashorst en 13 partijen proberen in de gemeenteraad te komen. Daarbij zijn 31 zetels te verdelen. 

In het debat worden de lijsttrekkers ondervraagd over hun plannen voor de nieuwe gemeente en wordt er ook teruggekeken op de afgelopen raadsperiode. Ook jongeren krijgen een belangrijke rol tijdens de avond. De eerste gespreksronde is met jonge kandidaten van alle partijen, daarna komen de lijsttrekkers aan de beurt.

Uitzending op Dtv

Het verkiezingsdebat begint om 19.00 uur en is gratis toegankelijk. Er is muziek van de lokale artiesten Anil Dural en Nooke. Cabaretier Mark van de Veerdonk sluit de avond af. Een uitgebreid verslag van de debatavond is in het weekend van 20 en 21 november te zien bij Dtv.