advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Verlengde lockdown brengt kledingwinkels met wintercollectie in de problemen

Kledingwinkels zijn drie weken langer dicht en dat betekent dat kleding gedurende die tijd niet of minder verkocht wordt. Winkels blijven achter met hun wintercollectie.

Intersport Superstore in Uden ligt vol met winterartikelen. En dan niet alleen mode, maar ook wintersportgerei zoals snowboards, skibrillen en skihelmen. “Wintersport is 30 procent van mijn business”, vertelt Willy van Erp, eigenaar van Intersport en tevens voorzitter van Udense centrumondernemers. "De wintersportcollectie staat nu volledig stil. Die is door Rutte in de ban gedaan."

Tekst loopt verder onder video

Ook bij de Paerdestal Mode in Uden-Zuid ligt er veel winterkleding in de winkel. Door via videobellen klanten te helpen en kleding te bezorgen gaat een deel van de collectie de deur uit, maar veel blijft waarschijnlijk achter. Wat gaat daar mee gebeuren? "Op dit moment is dat niet duidelijk. Dat ligt eraan wanneer we weer open gaan en wat het weer dan is. Als het echt mooi weer begint te worden, wordt het lastig", aldus verkoopster Fleur van den Heuvel. 

De Paerdestal heeft geen ruimte in de winkel voor een nieuwe collectie, dus niet verkochte winterkleding moet er straks hoe dan ook uit.   "De wintercollectie zal dan naar achter moeten, of eruit. We gaan dan toch een nieuwe collectie presenteren in de winkel. Klanten verwachten dat ook van ons."
   

Optimisme ondanks sluiting

Financieel gezien is de verlengde lockdown een harde klap, maar zowel Van Erp als Van den Heuvel zijn optimistisch. "Verschillende regelingen vangt omzetverlies wel op, maar bij lange na niet wat het me kost. Het houdt veel winkels overeind", zegt Van Erp. Hij heeft wel een kanttekeningen. "Iedere week, nee iedere dag telt. Dus ik hoop dat er snel ontwikkelingen komen als gevolg van het vaccinatieprogramma en dat we dan meer ademruimte krijgen, want het begint nu wel lang te duren."

Kledingwinkels zijn zeker tot 9 februari nog dicht.