advertentie Banner SNLR.nl

Vernieuwde Marktstraat laat nog even op zich wachten

De Marktstraat in Uden wordt vooral groen en krijgt een moderne aankleding. Het ontwerp van de winkelstraat, waarvoor de herinrichting al lange tijd op de agenda staat, is gepresenteerd. 

In de afgelopen jaren is vrijwel het gehele centrum van Uden op de schop genomen, maar de Marktstraat is de enige oude winkelstraat die nog niet is aangepakt. De verharding en de riolering moeten vervangen worden en dus is jaren geleden al besloten om de straat onder handen te nemen. De nieuwe Marktstraat had vorig jaar eigenlijk al af moeten zijn, maar na veel uitstel is daar nu dan eindelijk het ontwerp. 

Groen en modern
Centraal in de nieuwe Marktstraat staat groen. Zo blijven de lindebomen behouden, worden er nog wat bomen bijgeplant en komen er plantenbakken met daaromheen zitbanken. Daarnaast is het plan om moderne details toe te voegen, zoals lichtlijnen onder de banken. En een echte eyecatcher is een 'dynamisch lichtraster', dat de straat in de avonduren een sfeervolle aanblik moet geven. Het ontwerp is in samenwerking met inwoners, gebruikers en ondernemers tot stand gekomen. 

Start werkzaamheden
De gemeente hoopt met de plannen een Marktstraat te realiseren die minimaal 25 jaar mee kan als herkenbare Udense winkelstraat. Daarvoor is nog wel even geduld nodig, want de uitvoering van de herinrichting begint naar verwachting pas in maart 2021. De komende tijd kunnen mensen op het ontwerp reageren en daarna stelt het college het het definitieve ontwerp vast. 

Beeld: Gemeente Uden