Verplicht met een karretje winkelen

Supermarkten hebben haar winkels de opdracht gegeven extra maatregelen te nemen. In Oss worden de eerste veranderingen zichtbaar.

Zo staat er bij de Jumbo van ondernemer Marco van Bergen aan de Vierhoeksingel een beveiliger voor de deur. Die verplicht iedere klant om eerst een karretje te pakken, voor hij of zij naar binnen gaat. Daarnaast houdt hij toezicht op het aantal mensen dat tegelijk in de winkel is. Er hangen bovendien aanplakbiljetten met de oproep om echt anderhalve meter afstand te houden van anderen.

Cassieres houden er ook rekening mee: kassa's met een te smalle gang worden gesloten om voldoende afstand te houden met degene die bij de naastgelegen kassa in de rij staan.

Update: Inmiddels is duidelijk dat maatregelen zoals een maximaal aantal bezoekers (namelijk één klant per tien verkante meter) en het verplicht winkelen met een karretje landelijk worden toegepast, bij diverse supermarkten en drogisterijen. Het gaat om een advies van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel.

advertentie

Lees ook deze artikelen