advertentie Banner SNLR.nl

Verplichte mondkapjes hoeven niet saai te zijn

Mondkapjes zijn per 1 juni verplicht in het openbaar vervoer, maar een saai wit mondkapje is niet nodig. Dankzij modemaakster Stephanie Giebel zijn er ook modieuze mondkapjes.

Mondkapjes met een bloemetjesprint, stippen of een met een afbeelding van een leeuw. De Heesche modemaakster van Mondkapje Mode maakt allerlei verschillende mondkapjes, zelfs met bedrijfslogo. Ze kwam op het idee nadat premier Mark Rutte bekendmaakte dat mondkapjes per 1 juni verplicht zijn in het openbaar vervoer. “Ik denk dat een mondkapje straks hetzelfde wordt als een jas of een pet, die je op doet als je naar buiten gaat”, voorspelt Giebel.

Tekst loopt door onder video

Giebel merkt dat mensen die een mondkapje moeten dragen geïnteresseerd zijn in modieuze mondkapjes. “Mensen willen hun eigen stijl door laten schemeren. Een wit mondkapje of een mintgroene zoals in het ziekenhuis, daar wil je denk ik niet mee rondlopen.”

Geslacht
De mondkapjes die Giebel maakt zijn voor mannen en vrouwen niet hetzelfde. “De pasvorm is verschillend en ook de printjes die ik selecteer. Een man gaat – denk ik – niet met een bloemetjesmondkapje rondlopen. Voor vrouwen ben ik bezig met zilveren en gouden prints zodat een mondkapje meer een sieraad kan worden.”

De gemaakte mondkapjes doet Giebel niet voor niets van de hand, maar ze ziet zichzelf niet als iemand die geld verdient aan de coronacrisis. "Ik weet dat die meningen er zijn, maar zo zie ik het zelf absoluut niet. De marge die ik erop zet is meer een vergoeding voor de tijd dat ik ermee bezig ben. Echt geld verdienen, dat is niet de intentie. Ik bied gewoon een leuke mondkap voor een redelijke prijs", besluit ze.