advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Verrassingstassen moeten zorgen voor minder contactmomenten in de bieb

De bibliotheken in de regio gaan vanaf maandag verrassingstassen aanbieden aan hun klanten, onder meer om minder contactmomenten te hebben met het oog op corona.

Voor de klanten staan tassen klaar, gevuld met boeken uit een aantal genres naar keuze. Er kan gekozen worden uit de categorieën romantisch, literatuur, spannend en waargebeurd. Ook voor kinderen worden verrassingstassen gevuld.

Gabri Raaijmakers-Van Lanen van de bibliotheek in Uden: “Je merkt dat klanten vanwege corona nu ook wat meer haast hebben in de bibliotheek. En het is ook voor het personeel beter om zo weinig mogelijk ‘traffic’ te hebben. Dus met deze tassen kunnen we het aantal contactmomenten verminderen.”

De verrassingstassen zijn gratis voor de leden van de bibliotheken en er zit een uitleentermijn op van vier weken. Reserveren of ruilen van boeken in de tas is niet mogelijk.

In april hielden de bibliotheken ook al een actie met verrassingstassen. Die werden toen aan huis bezorgd omdat de bibliotheken tijdelijk dicht moesten blijven vanwege de corona-lockdown.