advertentie Banner SNLR.nl

Versmarkt gaat door, weekmarkt blijft afgelast

De gemeente Uden heeft besloten dat de versmarkt op vrijdag doorgaat, terwijl de weekmarkt die op maandag plaatsvindt afgelast blijft. 

Ook de markt in Volkel mag aanstaande dinsdag 'gewoon' doorgaan. 

Volgens de gemeente heeft het besluit vooral te maken met de grootte van de markt. Op de weekmarkt komen zo'n 80 kraamhouders af en aanzienlijk meer bezoekers dan was toegestaan door het RIVM. Hierdoor acht de Udense gemeente het onmogelijk om de maatregelen die genomen zijn sinds de uitbraak van het coronavirus op de weekmarkt te handhaven, zoals 1,5 meter afstand houden van elkaar. 

Bij zowel de versmarkt in Uden als de markt in Volkel staan daarentegen een handvol kramen en komen er volgens de gemeente aanzienlijk minder bezoekers op af. Daarnaast zijn maatregelen genomen om de veiligheid van de aanwezige mensen te garanderen, zoals dat er alleen gepind kan worden, de kramen zijn verder uit elkaar gezet en er mag niet gegeten worden bij de kramen om ophoping te voorkomen. 

Boa's zullen zowel vrijdag als dinsdag aanwezig zijn om te controleren of bezoekers en kraamhouders zich aan de regels houden.