advertentie Banner SP Website

Vertrekkend succescoach Raoul Ehren: ‘Ik hoop ooit weer terug te komen’

Hoofdcoach Raoul Ehren van het vrouwenteam van hockeyclub Den Bosch stopt na dit seizoen bij de club. De 47-jarige Bosschenaar gaat zich volledig focussen op zijn rol als bondscoach van het Belgische vrouwenhockeyelftal.

Ehren begint in 2009 als hoofdcoach van het Bossche damesteam. In december 2020 neemt hij de taken over als bondscoach van de Belgische hockeyvrouwen van de opgestapte Niels Thijssen. Sindsdien combineert hij de twee banen. “Ik heb gezegd dat ik niet midden in het seizoen ga stoppen bij Den Bosch. Dat begreep iedereen, maar België wilde mij graag hebben en daarom kan ik beide functies tot de zomer combineren. Ik wist dat het daarna niet meer oké zou zijn”, zegt Ehren.

Lees door onder de video

Onder Herman Kruis begon Ehren als assistent in 2003 bij de vrouwen van hockeyclub Den Bosch. In zijn eerste seizoen (2009/2010) als hoofdcoach van de Bossche dames won hij de landstitel en de Europese Hockey League. “Het eerste jaar was cruciaal. Het was een bevestiging dat het een goede keus is geweest. Ik kan elke prijs tevoorschijn halen in mijn hoofd, ik kan zelfs het scoreverloop van elke wedstrijd herinneren”, vertelt Ehren.

Hij lacht als er gevraagd wordt of hij terugkomt naar Den Bosch wanneer zijn contract in België afloopt. “Wie weet. Ik heb de hoop om ooit weer terug te komen. Maar ik denk niet dat het al over anderhalf jaar is.”