Veteranen Oss klaar voor herdenkingen

De Stichting Veteranen Oss gaat deze maand aan verschillende evenementen meewerken die in het teken staan van 75 jaar bevrijding.

Op 1 september liet de stichting zich al zien met een eigen stand tijdens Effe noar Geffe.

De komende dagen starten de voorbereidingen voor de Liberation Obstacle Run van komend weekend. Defensie uit Oirschot ondersteunt dat evenement met materiaal. Op de Maasakker in Megen zijn dit weekend de eerste militairen aangekomen met oude militaire voertuigen en boten. De boten worden gebruikt bij de start van de run. Doel hiervan is om de deelnemers een beetje het gevoel te geven van de invasie in Normandië in 1944.

Op 18 september zijn op de Maasakker ook de deelnemers aan het Market Garden konvooi te gast. Bezoekers kunnen daar de voertuigen bekijken maar ook in gesprek gaan (speeddaten) met de huidige veteranen van Oss.

Na de herdenking op de Prof. Regoutstraat is er op 21 en 22 september een bevrijdingsconcert in Megen. Het is een samenwerking van harmonie Per Ardua Ad Astra en Stichting Veteranen Oss. Het concert is meteen de afsluiting van een maand van herdenken en herinneren.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen