Zeven woningen onbewoonbaar na brand Berghemseweg

Door de brand van afgelopen nacht kunnen bewoners van zeven appartementen aan de Berghemseweg niet terug naar hun woning. Zij worden voorlopig ondergebracht in het City Hotel.

"Vier appartementen zijn onbewoonbaar verklaard en het duurt wel even voordat die bewoners daarvan terug kunnen", vertelt Rozemarijn Vollebregt van Brabant Wonen, eigenaar van de huurappartementen. Ze laat weten dat met een aannemer wordt bekeken hoe het herstel moet worden aangepakt. Op dit moment wordt de boel gestut. De andere drie getroffen appartementen hebben vooral rook- en waterschade opgelopen en worden schoongemaakt. "Die mensen kunnen al eerder terug."

Eén van de bewoners die vanmorgen terugkeerde naar het appartementencomplex heeft medelijden met een vluchteling die zou wonen in één van de vier verwoeste woningen. "Die heeft al zoveel meegemaakt en nu dit", aldus de bewoner die niet met naam genoemd wil worden. "We gaan bekijken of we iets kunnen opstarten met de buurt om hulp te bieden." 

Behalve de bewoners van de appartementen, moesten ook de mensen die in het naastgelegen complex voor begeleid wonen hun huis uit. Een man tegenover het complex heeft vannacht mensen opgevangen in zijn huis. "Ik heb ze hier een kop koffie aangeboden zodat ze binnen konden wachten op de komst van de hulpdiensten. Die heeft ze vervolgens ondergebracht op verschillende plekken, onder ander bij 't Berghje."

De uitslaande brand in het appartementencomplex aan de Berghemseweg is afgelopen nacht begonnen in de berging. De brandweer kreeg rond half drie een melding. Wat de precieze oorzaak is geweest, wordt nog onderzocht.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen