advertentie Banner SNLR.nl

SQ Vision / Gabor Heeres

Vier autobranden in Oss in één nacht

Vier auto's zijn in de nacht van maandag op dinsdag in brand gevlogen op twee verschillende locaties in Oss.  Bij een flat aan de Medicijnstraat gingen drie auto's in vlammen op. Aan de Kapelsingel brandde een voertuig uit.

Kort na middernacht vloog de eerste auto in brand bij een flat aan de Medicijnstraat. Twee andere auto's raakten daarbij flink beschadigd. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de voertuigen verloren gingen. Getuigen zagen een scooter wegrijden, maar het is onduidelijk of deze persoon iets te maken heeft met het incident. 

Rond 2:20 uur was het opnieuw raak. Aan de Kapelsingel brandde een Volkswagen Golf uit die nog geen twee jaar oud was.  De toegesnelde brandweer kon niet voorkomen dat de Volkswagen onherstelbaar beschadigd raakte.

Het is nog onduidelijk of er een link is tussen de autobranden aan de Medicijnstraat en de Kapelsingel. De politie gaat uit van brandstichting en roept getuigen op zich te melden. 

Kortfoortstraat

Afgelopen week vloog ook al een auto in brand. Aan de Kortfoortstraat ging een Renault Clio in de nacht van donderdag op vrijdag in vlammen op en bleek niet meer te redden. Dit is slechts een paar honderd meter verwijderd van de autobranden in de Gezondheidslaan. Het is nog onduidelijk of er een link is.