Supporters van TOP Oss zullen bij de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht anderhalve meter afstand moeten houden Marcel Bonte

Weer naar een potje voetbal of een concert: vier evenementen met testbewijzen

Vier evenementen in de regio zijn door de overheid aangemerkt als pilot-evenementen met testbewijzen. De evenementen vinden allemaal in april plaats en de gebruikelijke coronaregels zullen van kracht zijn.

Dat meldt de Rijksoverheid dinsdagavond. Het gaat om de wedstrijd TOP Oss - Jong FC Utrecht, de KWBN Lentetocht in de gemeente Meierijstad, de Museumweek in Den Bosch en drie optredens in De Pul in Uden. Bezoekers laten bij de ingang een bewijs zien van een negatieve corona-sneltest. Het doel van de pilots is volgens de overheid om sectoren eerder te openen dan zonder testen mogelijk is.

In de regio zijn er vier evenementen aangemerkt voor de pilot, we zetten ze hieronder op een rijtje.

19, 20 en 21 april: de Museumweek in het Noord-Brabants museum, Den Bosch
Het Noord-Brabants museum in Den Bosch opent de deuren tijdens de nationale Museumweek. Drie dagen lang zijn er 600 bezoekers per dag welkom in de provinciehoofdstad.

25 april: De KNWB (Koninklijke Nederlandse Wandelbond) Lentetocht, Meierijstad
Bij dit wandelevenement in de gemeente Meierijstad zijn 1500 deelnemers toegestaan

25, 26 en 27 april: Drie optredens in De Pul, Uden
Bij poppodium De Pul in Uden zijn op bovengenoemde dagen drie optredens, die elk toegankelijk zijn voor 100 toeschouwers. 

30 april: TOP Oss - Jong FC Utrecht in het Frans Heesen Stadion, Oss
Bij deze wedstrijd in de Keukenkampioen Divisie zijn 500 toeschouwers welkom.

Coronamaatregelen blijven

Er is wel een verschil tussen deze pilots en de zogeheten fieldlabs die de afgelopen tijd bijvoorbeeld in het betaald voetbal te zien waren. Ook voor bezoekers van de evenementen blijft de avondklok bijvoorbeeld van kracht en ook de anderhalve meter afstand blijft intact.

Zo zal het er eind april nog niet uit zien bij de Pul, dat deze maand 300 bezoekers mag verwelkomen

'Fantastisch nieuws'

Directeur van De Pul, Gijs de Louw, is in zijn nopjes. "Fantastisch, elke opstelling om de deur van het slot te krijgen grijpen we met beide handen aan. Het zijn alleen géén Fieldlabs, dus zonder anderhalve meter. De exacte maatregelen weten wij ook nog niet, maar we zijn hier hoe dan ook heel blij mee!"

Kay den Teuling van het poppodium wil nog niet loslaten wie er komen optreden. "We zijn de laatste puntjes op de I aan het zetten. Al langer krijgen we mails binnen van mensen die zeggen: 'het maakt me niet uit wie er komen en wat het kost, maar ik wil erbij zijn!'"

Peter Bijvelds, directeur van TOP Oss reageert eveneens opgetogen: "We zijn blij met elk initiatief om de situatie verder te normaliseren en weer in contact te zijn met onze supporters en sponsoren!", zegt hij. "Alleen weet ik nog niet zo heel veel."

Later meer.