Vier Heesche vrienden organiseren eigen festival: ‘We willen wat voor de jeugd doen’

Vier vrienden uit Heesch die allemaal in de festivalbranche werken. Het mag dan niet verrassend genoemd worden dat zij een eigen festival opgezet hebben. Zaterdag vindt de eerste editie van The Forest Festival plaats op een weiland aan de Achterstraat in Heesch.

Er is geen kaart meer te krijgen. Totaal zullen 750 bezoekers zaterdagavond te vinden zijn in Heesch. Het maximaal aantal vanwege de coronamaatregelen. Dennis van den Akker (22) organiseert het festival samen met drie vrienden. “We willen iets doen voor de jeugd. Die hebben lang thuis gezeten. Blijkbaar hadden ook zij er behoefte aan want de kaartjes waren zo verkocht. Zeventig procent van de bezoekers komt uit Heesch. Dus veel lokale mensen.”

Ervaring in festivalwereld

Van den Akker en zijn vrienden zijn allemaal actief in de festivalbranche. “In onze vriendengroep zit een technicus, een ander is leverancier bij festivals en ik ben lichtman. De lijntjes zijn er dus al. Maar de vergunningen regelen was wel weer nieuw”, aldus Van den Akker.

Het idee om een eigen festival te beginnen, ontstond vorig jaar in de achtertuin. Van den Akker: “Door de pandemie konden we niet op vakantie. Daarom besloten we een eigen camping te beginnen in de schuur van iemand uit de vriendengroep. De laatste dag organiseerden we een eindfeest waar ook anderen mochten komen. Totaal waren daar 150 mensen aanwezig. En dat smaakte naar meer.”

Daarom wordt The Forest Festival nu gehouden. “Er zullen voornamelijk DJ’s te vinden zijn. Ook de meeste artiesten komen uit de regio. Het terrein ligt vrij achteraf dus we kunnen een mooi feestje gaan bouwen”, vertelt de organisator.