advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Hans van de Poel

Vier kinderen ontvangen kinderlintje bij sobere uitreiking

Vier kinderen uit de gemeente Oss hebben vrijdag op de Dag van de Rechten van het Kind het SP-Kinderlintje ontvangen bij een sobere uitreiking vanwege corona.

Ceyka Aykoet (8) en Minke Oor (11) uit Oss, Dylan den Brok (13) uit Berghem en Melle Strik (5) uit Ravenstein ontvingen uit handen van burgemeester Wobine Buijs het kinderlintje. De kinderen ontvingen het lintje vanwege hun bijzondere inzet voor de maatschappij.

De 8-jarige Ceyda zet zich als ‘Mikmakker’ in voor het opruimen van zwerfafval. Naast het opruimen weet ze ook andere kinderen aan te sporen om haar mee te helpen.

Minke liet haar haar groeien voor Stichting Haarwensen toen ze hoorde dat haar opa ongeneeslijk ziek was. Na het overlijden van haar opa heeft ze de hele zomer de groentetuin van haar oma bijgehouden.

De 13-jarige Dylan heeft zich in coronatijd ingezet om kinderen uit Oss en Berghem blij te maken met speelgoed. De jongen zamelde speelgoed in en bracht dit vervolgens zelf rond naar andere kinderen om hen blij te maken. Melle uit Ravenstein organiseerde een sponsoractie om geld op te halen voor de stichting Energie4all.

De 5-jarige jongen fietste van Ravenstein naar Batenburg en haalde daarmee 3000 euro op.  

Foto's Hans van de Poel