advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Vier koperdieven uit Den Bosch aangehouden

Na een tip van een oplettende burger hield de politie zaterdagavond vier koperdieven op heterdaad aan. Het gebeurde in de Simon Stevinweg in Den Bosch, zo meldt de politie zondagmiddag op hun Facebookpagina.

Zaterdagavond rond 20.15 uur op kregen de agenten een melding dat een man een rolluik opende van een pand dat gesloopt gaat worden en naar binnen ging. Dat gebeurde in de Simon Stevinweg, in de buurt van het Paleiskwartier. “Omdat de surveillerende collega’s al in de omgeving reden, waren ze zeer snel bij het bewuste pand en het rolluik”, aldus de politie.

Heterdaad

Toen er meerdere agenten ter plaatse waren, ging toevallig het rolluik van het pand weer omhoog. De vier koperdieven hadden niet gerekend op het onverwachte van de politie toen zij uit het pand kwamen. Twee van hen werden direct aangehouden. Twee anderen vluchtten het pand nog in, maar werden na een korte achtervolging ook in de boeien geslagen. Ze hadden bij de roldeur al koper klaar gelegd om mee te nemen. "Het viertal is meegenomen naar het bureau en daar ingesloten voor verder onderzoek. Het gaat om mannen tussen de 24 en 38 jaar oud, zonder vaste woon- of verblijfplaats", aldus de Bossche politie.