Sandra Peerenboom

Vier maanden later alsnog een feestelijke opening speelveld ‘de Basket’ in de Hambaken

Het speelveld ‘de Basket’ tussen de straten Smaragd en Trompet in de wijk Hambaken in Den Bosch werd woensdag, zo’n vier maanden later dan gepland, alsnog feestelijk worden geopend.

Het speelveld tussen de straten Smaragd en Trompet is in de afgelopen tijd opgeknapt. Kleurrijk kunstgras, nieuwe voetbaldoelen en grote banners met ‘Samen zijn wij Hambaken. Eigenlijk zou het feestelijke moment eind maart plaatsvinden, maar dat viel letterlijk en figuurlijk in het water. Tijdens de werkzaamheden kwam er al gauw kwam een probleem aan het licht, want in heel dit gebied was de drainage dichtgeslibd.

De problemen zijn opgelost en dus was het tijd voor een feestje.

(De tekst gaat verder onder de foto's). 

Buurtmoeders

Niet alleen kinderen werden in het zonnetje gezet, ook buurtmoeders. Zij zorgen voor een extra paar ogen en handen op het vernieuwde speelveld. “Wij beschouwen deze moeders als de ogen en oren van de buurt. Door hun actieve betrokkenheid versterken ze ons bij het verder uitbouwen van een positieve community,” aldus sociaal werker Youssef Noudri. Een goede reden voor wethouder Mike van der Geld om een zitbank en naambord aan de buurtmoeders te overhandigen tijdens de feestelijke opening.

De buurtmoeders zijn blij met het nieuwe speelveld waar zij contact hebben met de kinderen, de jongeren en elkaar. “Wij vinden het belangrijk dat kinderen veilig en leuk kunnen spelen in onze buurt. Wij zijn blij met de vernieuwingen aan de speelvelden in de wijk. Dat geeft de kinderen en jongeren in Hambaken meer speel- en sportmogelijkheden,” zegt Radia Haddachi, moeder van 5 kinderen.