advertentie Banner Trined

Verdachten aangehouden bij grootschalige huiszoekingen in Den Bosch

Bij een grootschalige politieactie in Den Bosch maandagochtend vroeg zijn vier verdachten aangehouden. Ook zijn er verschillende geldbedragen aangetroffen en is er bij de huiszoeking een pantserwagen gebruikt.

Na al langer lopende onderzoeken van de recherche Oost Brabant en de Landelijke recherche en onder leiding van het Openbaar Ministerie Oost Brabant en het Landelijk Parket, werden maandagochtend tegelijkertijd de aanhoudingen en de zoekingen gedaan in onder andere Uden, Veghel, Den Bosch. Ook in Tilburg, Boxtel, Terneuzen, Den Dungen, Weert, Schijndel en Sint Oedenrode zijn invallen gedaan. 

De politie zette onder andere een pantserwagen en  de Dienst Speciale Interventies (DSI) in bij dit uitgebreide drugsonderzoek. De pantserwagen reed de de ruit van een goed beveiligde woning kapot. In deze woning bleek ook dat er fraude was gepleegd met stroom en gas en de gemeente constateerde dat er verbouwingen waren geweest die niet passen binnen de daarvoor geldende wet- en regelgeving. De gemeente Den Bosch onderzoekt dit.

In Den Bosch zijn in totaal vier woningen doorzocht. Bij de huiszoekingen werden verschillende geldbedragen aangetroffen en zijn telefoons en andere gegevensdragers inbeslaggenomen. Ook zijn er twee auto’s in beslag genomen, waaronder een dure Mercedes. De verdachten zijn aangehouden, zitten in beperkingen en zijn ingesloten voor verhoor. In Veghel werd een lab in aanbouw aangetroffen met een enorme hoeveelheid chemische grondstoffen.

De politie sluit verdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.