advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Vier verdachten veroordeeld voor drugslab in Reek

De rechtbank in Den Bosch heeft vier verdachten veroordeeld voor betrokkenheid bij een drugslab in Reek. Twee van de vier kregen 5,5 jaar gevangenisstraf.

Deze twee mannen met de zwaarste straf verrichten volgens de rechtbank alle voorbereidingshandelingen en de productie van de drugs. Naast hen kreeg de eigenaar van het perceel 3 jaar gevangenisstraf en een andere verdachte, die volgens de rechtbank een ‘beperkte rol’ had in de drugshandel, zit 18 maanden vast.

Het drugslab werd in juli vorig jaar ontdekt in een loods in Reek. Uit onderzoek van de politie blijkt dat er in totaal minstens 264 kilo MDMA is gemaakt. Daarnaast werd er ook 109 liter MDMA-olie aangetroffen, goed voor nog eens minimaal 109 kilo MDMA.

Twee anderen die verdacht werden van betrokkenheid bij het drugslab zijn woensdag vrijgesproken door de rechtbank. Één van hen is wel veroordeeld voor bezit van een verboden wapen en munitie (6 maanden cel) en voor het begaan van een ernstige verkeersovertreding (2 maanden hechtenis en 2 jaar rijontzegging).