advertentie Banner SNLR.nl

Vijf bevrijders Den Bosch naar '75 jaar vrijheid'

Uit Wales komen eind oktober vijf bevrijders van de 53e Welsh Divisie om ‘75 jaar vrijheid’ te vieren in Den Bosch. Dit werd onthuld in het bijzijn van burgemeester Jack Mikkers, tijdens het bekendmaken van het programma in de raadszaal.

Eind oktober is het 75 jaar geleden dat de stad is bevrijd door de 53e Welsh Divisie en dat jubileum moet, als het aan de gemeente ligt, gevierd worden. Niet alleen Bosschenaren nemen deel aan de feestelijkheden, maar ook vijf veteranen zijn aanwezig. In 1944 hebben de bevrijders onder leiding van generaal-majoor Ross nog een hevige strijd geleverd om Den Bosch. Om ze in het zonnetje te zetten, staat onder meer de wedstrijd FC Den Bosch tegen Roda JC in het teken van de veteranen. Een initiatief bedacht door de sfeergroep van de Bossche ploeg.

Aan de Sint-Janskathedraal wordt tevens een plaquette toevoegd om dankbaarheid te tonen aan alle bevrijders van de stad. Ook wordt er een parade gehouden met de bevrijders door de binnenstad. Dan rijden er voertuigen mee en deze worden op de Parade tentoongesteld.

Alle evenementen kunnen gratis bezocht worden. De feestelijkheden duren van 17 oktober tot en met 27 oktober.