advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Vijf partijen in de bres voor De Poort, bestuur neemt advocaat in de arm

Het bestuur van jongerencentrum De Poort heeft een advocaat in de arm genomen om het inleveren van de sleutel bij de gemeente aan te vechten. Intussen laten vijf politieke partijen in een brief aan burgemeester en wethouders van zich horen.

Vorige week besloot het college van B en W de subsidie richting de Poort stop te zetten. Reden daarvoor is een onafhankelijk onderzoek waaruit blijkt dat het bestuur van het jongerencentrum incapabel te werk gaat.

Het bestuur schoot direct in het verweer tegen de conclusies in het rapport, door onder meer te stellen dat de gemeente veel steken heeft laten vallen. Zo zouden er nieuwe bestuursleden zijn aangedragen, waarop het bestuur enkele uren bedenktijd kreeg alvorens dat te accepteren of weigeren.

Advocaat en een gesprek in de Poort

In gesprek met Dtv Nieuws hintte bestuurslid Stef van den Broek al op vervolgstappen richting de gemeente. Geen loze belofte, nu blijkt dat het bestuur een advocaat in de arm heeft genomen om bezwaar aan te tekenen tegen het besluit. "Hij gaat ons juridische bijstand verlenen, want dit gaat te snel. We zoeken nog steeds naar een constructieve manier om tot een oplossing te komen, maar de gemeente zet er zó'n vaart achter dat we dit wel moeten doen", aldus Van den Broek. 

Lees verder onder de video.


In een brief aan het college van burgemeester en wethouders vragen raadsleden van de PvdA, de SP, Gewoon ge-DREVEN, Leefbaar 's-Hertogenbosch en de Bossche groenen om "de uitvoering van uw besluit aan te houden tot het proces van bezwaar en het politieke proces hun beloop hebben gehad."

Daarnaast nodigen de vijf fracties hun collega's op 7 en 8 april uit voor een bezoek in de Poort. Daarbij presenteert het bestuur zijn kant van het verhaal, in een feitenrelaas. "Wat de raad nu hoort, is de kant van het college. Wij willen nu óns verhaal vertellen."