Vijftig uur lang dansen: ‘Ons gevaar is dat we te veel willen geven’

Eddie Koekoek uit Oss en Christan van Hal uit Heesch gaan de bizarre uitdaging aan: vijftig uur lang dansen. In oktober wordt op SBS6 een dansmarathon uitgezonden. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. “Bloed, zweet en tranen”, aldus Van Hal.

“Ik zag een auditie op  tv en wilde meteen deelnemen”, vertelt Eddie Koekoek. “Ik ken Christan nog van toen we in onze jeugdjaren competitief dansten. Ik kwam haar weer tegen op een feestje en we voelden elkaar goed aan.” Hoewel ze vroeger concurrenten waren, vroeg Koekoek aan Van Hal of ze deelname zag zitten. “Ik kan niet op de bank zitten met het idee dat we het dan niet geprobeerd hebben. We gaan er gewoon voor en we zien wel hoe ver we komen”, aldus Christan van Hal. “Toen waren we concurrenten en nu moeten we het samen doen”, vult Koekoek aan.

De Dansmarathon is een tv-programma van SBS6. De bedoeling is dat duo’s een poging wagen vijftig uur lang te dansen. In totaal zijn er honderd koppels geselecteerd. “Het was alleen al een feest om mee te mogen doen aan de auditierondes. Wat je daar allemaal ervaart, is niet te beschrijven”, vertelt Koekoek.

Deelnemers hebben slechts vijf uur pauze om zelf in te delen. Het danskoppel dat het langst volhoudt, wint honderdduizend euro. Het maakt daarbij niet uit hoe mooi ze dansen. Zijn er na vijftig uur nog meerdere koppels over, dan wint het koppel dat het minste pauze nam.

Artiesten zoals Davina Michelle, Kris Kross Amsterdam en Guus Meeuwis treden op tijdens het evenement, dat vanaf 14 oktober live te zien zal zijn op tv. 

Zie in de video hoe de deelnemers naar De Dansmarathon toeleven: