Virtuele editie van De Maasdijk

De organisatie van De Maasdijk blijft niet sikkeneurig na de afgelasting van de 11e editie van de marathon. In de week van 13 tot en met 21 juni is er namelijk een virtuele editie.

Hardlopers, triatleten, wandelaars en skaters kunnen allemaal individueel deelnemen aan een van de Maasdijk-onderdelen. Iedereen kiest daarbij een eigen uitdaging. De deelnemers hoeven niet gebruik te maken van het parcours langs de Maasdijk, maar kunnen op iedere gewenste plek sporten. Bij het voltooien van een uitdaging, in de actieweek, moeten deelnemers het resultaat delen via hardloopapp Strava of Facebook.

De organisatie van De Maasdijk Virtueel noemt het geen wedstrijd of competitie, want die is uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM niet toegestaan. Het gaat puur om het volbrengen van een persoonlijke uitdaging; niet om de beste tijd of prestatie. Iedereen maakt kans op een prijs. De organisatie verloot op 21 juni een aantal startbewijzen voor De Maasdijk 2021. Er is bovendien een extra prijs voor degene met het meest originele parcours op de kaart. Daarbij moet je denken aan een parcours in de vorm van een zonnetje of een olifant, de meeste hoogtemeters, de langste afstand of juist het kortste rondje.

Tijdens de virtuele editie zijn er zes onderdelen: hardlopen, triatlon, skaten, steppen, me-moveren en wandelen. Er zijn ook een aantal spelregels: sport alleen, sport veilig en sport in je eigen omgeving.