advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Vissen in vijver Hamelspoelweg verplaatst naar Hertogswetering

Een beroepsvisser is dinsdag en woensdag bezig met het ‘leegvissen’ van de vijver aan de Hamelspoelweg in Herpen.

Het water in de vijver bevat te weinig zuurstof waardoor vissen worden bedreigd. De gevangen vissen worden daarom uitgezet in de nabijgelegen wateren van de Hertogswetering en stadsgracht van Ravenstein.

In november 2019 constateerde de gemeente Oss massale vissterfte in de vijver vanwege een laag zuurstofgehalte. De gemeente plaatste toen een pompinstallatie die gedurende enkele weken moest zorgen voor extra zuurstof. 

Deze week bleek dat het zuurstofgehalte in het water toch weer te laag was en daarom besloot de gemeente om de vissen te redden en te verplaatsen naar de Hertogswetering. 

Maatregelen om het probleem met zuurstof in de vijver op te lossen wordt nu door Waterschap Aa en Maas, Landschapsbeheer, Sportvisserij Zuidwest-Nederland en Hengelsportvereniging Het Sluiske uit Overlangel concreet gemaakt. 

Voor die laatste partij betekent het verplaatsen van de vissen dat vissen in de vijver aan de Hamelspoelweg voorlopig even van de baan is. Vissers van de club kunnen terecht bij de Hertogswetering.