advertentie Banner SNLR.nl

Vlaggen in top op nationale slaagdag

Om te vieren dat leerlingen in het voortgezet onderwijs dit jaar onder bijzondere omstandigheden hun diploma hebben gehaald, is er vandaag de nationale slaagdag. Overal mag de vlag uit, ook op het stadhuis in Den Bosch gaat vanmorgen om half elf de vlag met tas in top.

Leerlingen krijgen vandaag te horen of ze zijn geslaagd. Vanwege corona was er dit jaar geen centraal schriftelijk eindexamen in mei, geen afscheid van school en geen eindexamenfeest. Dat is de reden dat het Landelijk Aktiecomité Scholieren (LAKS) deze dag in het leven heeft geroepen, samen met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Minister naar Uden
Minister Arie Slob bezoekt het Udens College vanmiddag. Daar speelt een band voor de geslaagden en mag elke klas vandaag één uur op school zijn in galakostuum.

Het Hooghuis
Scholengroep Het Hooghuis zet de eindexamenkandidaten in het zonnetje door middel van een felicitatie op de gemeenteborden. Op Instagram is een #hooghuishelden uitgezet. Op school is er vandaag bij het ophalen van de cijferlijst en vlag een feestelijk onthaal. Leerlingen worden opgeroepen selfies met die vlag te delen.

Minder spannend telefoontje

Eindexamenkandidaten krijgen vandaag hun diploma op basis van de resultaten van de schoolexamens. Veel leerlingen weten daarom nu al dat ze zijn geslaagd, of niet, maar krijgen vandaag toch allemaal een telefoontje.