advertentie Banner Trined

Vliegbasis Volkel hervat trainingsprogramma

Vliegbasis Volkel is langzaam begonnen met het hervatten van enkele werkzaamheden, zoals het trainingsprogramma voor piloten, nu het aantal opnames van coronapatiënten afneemt. 

Door de luchtmacht werd sinds het uitbreken van het coronavirus alleen de noodzakelijke taken uitgevoerd, zoals het bewaken van het luchtruim boven de Benelux. Daarnaast is iedere werknemer die van huis uit kon werken dit gaan doen. 

Nu de situatie iets is verbeterd heeft de vliegbasis besloten meer activiteten te hervatten, waaronder het trainingsprogramma voor piloten.

"Piloten moeten aan bepaalde eisen voldoen om hun 'rijbewijs' niet te verliezen en daar hoort het maken van vlieguren bij. Daarom zijn we bezig met het verhogen van het aantal vluchten per dag om dit mogelijk te maken. Momenteel zijn dit 4 tot 6 vluchten in de ochtend  en binnenkort willen we ook in de middag weer gaan vliegen", vertelt een woordvoerder van Vliegbasis Volkel. 

Vluchten

Onder normale omstandigheden stijgen dagelijks 16 gevechtsvliegtuigen op van de vliegbasis in Volkel. Door het afgenomen aantal vluchten kon ook een deel van het onderhoudspersoneel naar huis gestuurd worden. Een deel van hen is nu weer nodig om de F-16's te onderhouden. 

"Het is moeilijk om tijdens het onderhouden van een F-16 1,5 meter afstand te houden, maar we proberen ons zo goed mogelijk aan de richtlijnen van het RIVM te houden. Dit betekent ook dat mensen met gezondsheidsklachten niet mogen komen werken", sluit de woordvoerder af.