advertentie Banner SNLR.nl

Vluchtende scooterrijder toch nog gepakt in Oss

Hij leek nog even te ontkomen aan de politie maar een op de vlucht geslagen scooterrijder uit Oss kon daarna toch thuis worden opgepakt.

De bestuurder ging er woensdagmiddag vandoor toen hij zag dat de politie een controle uitvoerde op de Mondriaanlaan in Oss. De agenten vertrouwden het niet en zetten de achtervolging in met zwaailichten en sirene aan.

De scooterrijder haalde volgens de politie levensgevaarlijke capriolen uit. Zo reed hij zomaar de Julianasingel op waar auto’s hem nog maar net konden ontwijken. Dat gebeurde ook op de Saal van Zwanenbergsingel. In het Sibeliuspark reed de bestuurder met hoge snelheid door het voetgangersgebied. Daarbij reed hij bijna een klein jongetje met een loopfietsje aan die met zijn vader in het park was.

Omdat het gevaar voor anderen te groot werd, staakte de politie de achtervolging. Het kenteken van de scooter was genoteerd en daarom kon de bestuurder kort daarna op zijn woonadres worden aangehouden vanwege meerdere verkeersdelicten. De man bleek ook geen rijbewijs te hebben. Zijn scooter is in beslag genomen.