advertentie Banner SNLR.nl

Voetbal, dancefestivals en concerten afgelast

De wedstrijd TOP Oss – FC Den Bosch wordt afgelast, dancefestivals en concerten met meer dan 1000 bezoekers gaan ook niet door, maar Brabant gaat niet op slot.

Bij Indoor Brabant in Den Bosch mogen dit weekend per dagdeel maar maximaal 1000 bezoekers komen. Het evenement vindt plaats van 12 tot en 15 maart en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. 

De Brabantse veiligheidsregio’s onder leiding van burgemeester Mikkers van Den Bosch maakten dinsdagmiddag tijdens een persconferentie bekend wat de maatregelen zijn om een verdere uitbraak van het coronavirus te voorkomen. Op dit moment zijn er 157 Brabanders die besmet zijn.

De oproep van de veiligheidsregio's is om “zeven dagen van sociale onthouding in Brabant” in acht te nemen. Volgens de burgemeesters van Tilburg en Eindhoven die ook aanwezig waren “kunnen we dit als Brabant voor elkaar krijgen.”

Cafe’s, winkels en scholen worden niet gesloten. Wel komt er een oproep aan het onderwijs om zoveel mogelijk kinderen op te vangen, eventueel door vrijwilligers. “We vinden het opvangen van kinderen belangrijker dan het onderwijs op dit moment,” zo stelden de burgemeesters in de persconferentie.

Alle maatregelen zijn in ieder geval van kracht tot en met 16 maart.