Bert van Berkum

Bij vlagen fraai voetbal, maar TOP Oss verliest Brabants onderonsje

TOP Oss heeft de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven niet naar zich toe kunnen trekken en verloor zaterdagavond met 2-1 in het Jan Louwers stadion.

Ruim 2000 toeschouwers zagen al snel de valse start voor TOP, toen Eindhoven-aanvaller Jort van de Sande de 1-0 maakte in de 7e minuut. Voor de rest lukte het in de eerste helft aan Osse zijde niet om de wedstrijd te forceren.

‘’In de rust hadden we het over meer duels winnen, elkaar ondersteunen en beter bezig zijn met elkaar als team, zei TOP-aanvoerder Stuy van den Herik na afloop voor de camera van ESPN.

Geloof in de winst

De vreugde was dan ook groot toen de gelijkmaker kwam van middenvelder Justin Mathieu, met nog iets minder dan een halfuur speeltijd op de klok. Mathieu was een paar minuten voorafgaand aan dit doelpunt al lekker op stoom gekomen met een schot dat net over vloog.

Toen was er bij Van den Herik nog geloof in de winst: ‘’Maar het valt toch weer de verkeerde kant op en we krijgen op deze manier weer een deksel op onze neus’’. De 'dreun' kwam in de 79e minuut, dat was de 2-1.  

Opstelling TOP Oss: Norbert Alblas;Trevor David; Jan Lammers, Nicolas Abdat; Lion Kaak; Rick Stuy van den Herik; Justin Mathieu; Niels Fleuren; Richonell Margaret; Joshua Sanches; Hüseyin Doğan

Opstelling FC Eindhoven: Nigel Bertrams; Mawouna Amevor; Maarten Pijnenburg; Jens van Son; Jasper Dahlhaus; Jort van der Sande; Joey Sleegers; Biran de Keersmaecker; Valentine Vermeulen; Collin Seedorf; Barnabás Rácz