advertentie Banner SNLR.nl

Voetballer Arnaut Danjuma Groeneveld door vergissing aangehouden voor moord

De Osse profvoetballer Arnaut Danjuma Groeneveld is half maart in de Engelse stad Bournemouth opgepakt omdat hij verdacht werd van poging tot moord. Later bleek dat ze de verkeerde man hadden aangehouden.

De speler die zijn voetbalcarrière begon in de jeugd van Top Oss deed zijn verhaal in de Engelse krant The Sun. De speler van Oranje liep door het centrum van Bournemouth om een hapje te gaan eten toen de politie uit het niets kwam en hem in de boeien sloeg.

“Plotseling stond daar een politiewagen en daar kwamen twee politieagenten uit. Een van hen zei: 'Leg je handen op het hek!'. Ik vroeg: ‘Wat heb ik gedaan?' Ze zeiden: 'Leg je handen op het hek, hou je mond!' Dus ik legde mijn handen op het hek en vroeg opnieuw: 'Wat heb ik gedaan?' Ze zeiden dat ze moesten wachten tot de andere agenten arriveerden”, vertelt de aanvaller.

Danjuma vertelt in de krant dat het gênant was en dat mensen foto’s van hem maakte. Later bleek dat de politie de verkeerde man hadden aangehouden en lieten Danjuma weer vrij. Er had een steekpartij plaatsgevonden, maar daar had de 23-jarige voetballer niets mee te maken.

Danjuma speelde tot 2008 in de jeugd van Top Oss, daarna vervolgde hij zijn carrière bij PSV. Waar hij tot 2016 voetbalde. Via Club Brugge kwam hij uiteindelijk uit bij FC Bournemouth waar hij nu twee jaar voetbalt.