"Oranjevrouwen hoeven niet bang te zijn voor Italië"

De dames van het Nederlands voetbalelftal spelen zaterdagmiddag de kwartfinale van het WK tegen Italië. Voetbalster Michelle Hendriks uit Geffen en sportmarketeer Eefje Janus uit Den Bosch (links) over de Oranjevrouwen.

Het Nederlands vrouwenvoetbalelftal is hot. 3,5 miljoen mensen bekeken de achtste finale op het WK tussen Nederland en Japan. Ook oud-voetbalster Hendriks keek naar de wedstrijd. Ze trainde een paar jaar geleden zelf mee met het Nederlands team. De 22-jarige voetbalster, die haar profloopbaan in februari moest beëindigen door een knieblessure, heeft tijdens het toernooi onder meer contact met internationals Kika van Es en Daniëlle van de Donk. "Ze doen het goed en moeten doorgaan zoals ze het nu doen. Dan ben ik niet bang voor Italië", zegt Hendriks.

Sport ontwikkelt zich
Janus merkt als sportmarketeer van dichtbij dat het vrouwenvoetbal leef "Dat is zo sinds het EK in 2017 in eigen land", zegt de oud-inwoner van Den Bosch. "Toen is de hele mediawereld en het bedrijfsleven wakker geworden." Het is niet zo dat er nu voor iedere speelster een hoop geld klaar ligt. "Je merkt wel dat de sport zich ontwikkelt en dat er in grotere mate geïnvesteerd wordt."

advertentie <p>Banner Glasnet okt19</p>

Lees ook deze artikelen