advertentie Banner SNLR.nl

Vol programma voor Dynamico

De handballers van Dynamico uit Oss en Heesch mogen volgend seizoen aan de bak, want de competitie is uitgebreid en dat betekent meer wedstrijden.

De handbalbond maakte maandag bekend dat de handbaleredivisie uitbreid naar zestien teams. Dat betekent dertig competitiewedstrijden. Ter vergelijking: Het afgelopen seizoen speelde de fusieclub uit Oss en Heesch 22 reguliere competitiewedstrijden. Hoe de promotie- en degradatieregeling er uit ziet, is nog niet bekend. Mogelijk is er  helemaal geen nacompetitie en brengt de reuliere competitie de beslissing.

Naast de uitbreiding maakte de bond ook de competitieindeling bekend. Zo speelt Dynamico, waar Vladan Mijalkovic sinds vorige week de nieuwe trainer is,  tegen GHV uit Goirle en Tachos uit Waalwijk, de enige andere twee ploegen uit Noord-Brabant. Houten stroomt in vanuit de Beneleague. Ook kampioen Quintus blijft in de eredivisie. 

Aanvoerder Erik Loeffen zegt op de website van Dynamico tevreden te zijn met de nieuwe competitieopzet. “Persoonlijk vind ik het een goede stap. Beter een grote reguliere competitie dan nog drie maanden nacompetitie of lucky cup zo na de reguliere competitie", zegt hij.