'Volgend jaar jazz in één thema'

Voor Jazz in Duketown 2020 wordt een overkoepelend thema bedacht. Die editie vindt net als die van afgelopen weekend, tegelijkertijd met een ander evenement plaats.

Voorzitter van Jazz in Duketown Gaby Westelaken kan nog niets loslaten over wat dat thema dan is. "De plannen daarvoor zijn maandag besproken", zegt hij. "Het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen. Maar als het echt doorgaat, drukt Jazz in Duketown nog meer zijn stempel op de stad."

Westelaken kijkt tevreden terug op het Pinksterweekend waarin Jazz in Duketown de stad overnam. "Wat wil je nog meer met zulke artiesten, mooi weer en 140.000 bezoekers?" De bezoekersaantallen lagen dit jaar wel lager dan andere jaren. Eerdere jaren kwamen er tot zo’n 20.000 gasten meer naar het festival. Westelaken: "Die terugloop komt doordat we de Parade moesten delen met de organisatie van het WK Handboogschieten."

Tekst gaat verder onder de video

Twee evenementen op één plek, dat bijt elkaar altijd wel, geeft Westelaken desgevraagd toe. “Maar we hebben er drie jaar naartoe gewerkt, dan lukt het ook wel om elkaar in de gemaakte afspraken te vinden.”

Volgend jaar heeft het jazzfestival de Parade weer voor zichzelf. Volgens Westelaken valt het feest dan opnieuw samen met een ander evenement. Welk evenement dat is, wordt later bekendgemaakt.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen