Volgende drie punten voor TOP Oss

TOP Oss houdt het goede gevoel vast na een 3-2 thuisoverwinning op Jong PSV. Kyvon Leidsman brak als vroege invaller de ban. Het was tot het eind toe spannend, maar TOP hengelde de belangrijke punten binnen, waardoor het op gelijke hoogte komt met Jong PSV.

Vroeg in de wedstrijd viel Giovanni Büttner geblesseerd uit. Zijn vervanger, Kyvon Leidsman, was dodelijk effectief. Voor zijn goal was TOP nog niet helemaal wakker. Een aantal keer ontsnapte een PSV'er aan de aandacht van de verdediging. Trainer Klaas Wels was in de 20e minuut al een minuut naar zijn spelers aan het schreeuwen, nadat ze telkens te laat kwamen bij een counter. Het leverde een doelpunt op voor de bezoekers. Fodé Fofana maakte de treffer. Bo Geens hield TOP daarna nog een keer in de wedstrijd met een belangrijke redding.

De Ossenaren richtten zich op. Een voorzet werd met een listig tikje van richting veranderd door Lion Kaak, waarna de bal voor de voeten van Leidsman belandde. Een attente, snelle spitsengoal maakte de stand gelijk. In het verdere verloop van de eerste helft was er geen dreiging meer van de Eindhovenaren.

De tweede helft was nog geen minuut oud, toen Rick Stuy van den Herik zijn tweede doelpunt van het seizoen had gemaakt (2-1). TOP drong aan voor meer. En dat kwam ook. Scheidsrechter Smit wees naar de stip toen Jarni Koorman voordat hij kon uithalen werd geschept. In de vorige wedstrijd miste Dennis van der Heijden een penalty; mede daarom stond nu Lion Kaak achter de bal. De middenvelder vond beheerst de hoek (3-1).

Tien minuten voor tijd deed Jong PSV nog wat terug. Invaller Kristófer Kristinsson verlengde de bal fraai met het hoofd; Geens kon er niet bij (3-2). Ondanks de spanning in het slot, bleef TOP overeind.

TOP Oss 3 - 2 Jong PSV
Opstelling TOP Oss:
Bo Geens; Ruben Roosken, Lorenzo Piqué, Jan Lammers, Trevor David; Rick Stuy van den Herik, Lion Kaak; Dean Guezen; Giovanni Büttner, Dennis van der Heijden en Jarni Koorman
Opstelling Jong PSV: Delanghe, Sambo, Kreekels, Hungria Martins, Oppegard, Doudah, Touré, Schoonbrood, Fofana, ben el Basra en Antonisse 
Invallers TOP Oss: Kyvon Leidsman, Olivier Rommens
Doelpunten: Leidsman, Stuy van den Herik, Kaak (TOP), Fodé Fofana, Kristinsson (Jong PSV)