advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Volgende stap op weg naar nieuw zwembad Oss

Het nieuwe zwembad in Oss is weer een stapje dichterbij gekomen door het tekenen van een intentieovereenkomst door de betrokken partijen.

De handtekeningen werden maandag gezet door wethouder Kees van Geffen en directeur Peter Jongsma, penningmeester Patrick van Pinxteren en voorzitter Maarten van der Sanden van het Golfbad.

Volgens wethouder Van Geffen is hiermee de ’symbolische start’ voor het plan gegeven: “Ik ben blij dat we de afgelopen jaren zo fijn hebben samengewerkt met het Golfbad. En hoop dat we de samenwerking door kunnen zetten.” Directeur Jongsma geeft aan dat er nog wel een heel traject gaat volgen: “Voordat het zwembad er staat, moeten we nog veel onderzoeken en beslissen. De nieuwe plek wordt de Osseweg. Er ontstaat in dat gebied een interessante combinatie met Berghem Sport en LTC Rackets. Wij verheugen ons op de volgende stappen.”

Die volgende stappen gaan over de vorm van het bedrijf van het nieuwe zwembad. Die moet passen binnen de maatschappelijke opdracht van het huidige Golfbad en ook binnen de wet- en regelgeving. Die is de afgelopen jaren veranderd en dat heeft gevolgen voor de manier waarop het nieuwe zwembad wordt gebouwd en geëxploiteerd. Het zal ook invloed hebben op de relatie tussen de gemeente Oss en het zwembad.

Begin 2024 zou het nieuwe zwembad er moeten staan aan de Osseweg.