advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Volkelnaren komen met eigen variant N605: "blijf weg bij molen"

Niet vier, maar vijf opties moet de gemeente Uden onderzoeken voor de N605 van Boekel naar Volkel. Dat vinden een aantal bewoners, waarvoor de weg mogelijk grote gevolgen heeft.

Verschillende gezinnen kregen vorige week te horen dat er, naast het oorspronkelijke plan om de weg langs de Leeuwstraat of Zeelandsedijk te laten lopen, twee nieuwe scenario's bij zijn gekomen. Een daarvan is de zogenoemde variant C, parallel aan de Zeelandsedijk en langs de molen. "Onacceptabel," vindt bewoner Tiny van der Locht, die in dat geval zou moeten verhuizen. "We hebben het dichtbebouwde Volkel West, dan ligt er aan de Rondweg een industrieterrein, dan heb je de vliegbasis en Hemelrijk en dan kom je hier, het enige groene hart dat we nog hebben. Hoe is het mogelijk dat zo’n mooi gebied, rond de karakteristieke molen, moet gaan wijken voor een weg? " 

Tekst gaat verder onder de video

Variant E
Van der Locht heeft daarom met een aantal andere bewoners een vijfde variant 'E' op papier gezet, waarbij de nieuwe randweg oostelijk van de Zeelandsedijk komt te liggen. "Vanuit Boekel ga je in variant E rechtsaf, waarna je een punt bij buurtschap Heikant snijdt en uiteindelijk kom je, net zoals bij variant C, uit op het parkeerterrein bij Hemelrijk en daar vervolgt de weg."
 
De bewoners hebben de gemeente, wethouders en klankbordgroep aangeschreven, om ook deze optie in het proces mee te nemen. "Ik denk dat ze hier heel positief over kunnen zijn. Je kunt wel denken die variant C is de snelste en goedkoopste route, maar wij zijn hier in Volkel al jaren het afvoerputje van al het verkeer uit Gemert en Boekel. De provincie en gemeente Uden hebben in het verleden zoveel verkeerd gedaan, die mogen het deze keer maar eens goed oplossen."
 
In de commissievergadering donderdag wordt de stand van zaken rond de N605 besproken. Of de vijfde variant daarin aan bod komt, is nog even afwachten. De gemeente laat weten dat de nieuwe variant in het volgende klankbordgroepoverleg zal worden besproken.