Voor bijna 5 miljoen euro minder geparkeerd in Bossche centrum door corona

Iedereen blijft zoveel mogelijk thuis; in Den Bosch kwam er in 2020 inderdaad bijna niemand meer naar het centrum toe. Gevolg? De gemeente loopt 4,8 miljoen euro aan parkeerinkomsten mis.

Deze vijf miljoen euro haalt de gemeente normaal gesproken grotendeels uit de parkeergarages in het Bossche centrum, zoals Wolvenhoek en de Sint-Jan garage. Die garages staan nu, vergunninghouders en incidentele bezoekers uitgezonderd, grotendeels leeg.

“Enerzijds is dat binnen deze bijzondere omstandigheden een goed signaal omdat blijkbaar de oproep om vanuit huis te werken en samenkomsten te vermijden, wordt opgevolgd. En het treft in dit opzicht ook de gemeente zelf”, aldus een woordvoerder.

Eerder deze week bleek dat de gemeente Oss ook kampt met een inkomstenverlies van 50 tot 70 procent. In Oss zijn de twee grootste garages in het centrum gesloten, een maatregel die ze in Den Bosch niet overwegen. "Naast de bezoekers aan de stad die gebruik maken van de parkeergarages zijn er namelijk ook abonnementhouders. Voor hen beide, de abonnementhouder en de bezoeker, blijven we onze parkeerfaciliteiten aanbieden".