Voor het eerst Regenboogaward bij Osse Sportawards; ‘Heel belangrijk voor ons’

Bij de Osse Sportawards op maandag 25 januari wordt voor het eerst de Regenboogaward uitgereikt aan de sportaanbieder die zich het beste inzet voor acceptatie van LHBTI’ers.

De Regenboogaward is een initiatief van het Sport Expertise Centrum, organisator van het evenement, het COC en Regenboogstad Oss. Leontien van Hassel van de gemeente Oss die zich met Regenboogstad Oss bezighoudt noemt het betrekken van de LHBTI-groep bij de awards “erg belangrijk.” “Nog steeds wordt iemand uitgescholden voor homo.”

Bij de gemeente zijn volgens Van Hassel nog geen initiatieven bekend voor acceptatie van de LHBTI-groep bij sportaanbieders. “Om heel eerlijk te zijn kan ik die binnen de gemeente Oss niet noemen. De Osse Sportawards is voor ons een mooi moment om daar naar op zoek te gaan.”

Sportaanbieders die al bezig zijn met de acceptatie van LHBTI’ers kunnen hun initiatieven aanmelden en ook sportverenigingen die hun ideeën nog niet hebben uitgewerkt kunnen deze insturen. “Het mag gaan om initiatieven die al gaande zijn, maar het mag zeker ook om ideeën gaan.”

Naast de Regenboogaward worden op 25 januari de Sportakkoord Stimuleringsaward en de Osse Sportaward uitgereikt. Die laatste award is een samensmelting van de awards voor sportman, sportvrouw, sporttalent en sportteam van het jaar en betreft de meest aansprekende sportprestatie. Ook kunnen sportkampioenen worden aangemeld. Hoe de uitreiking van de sportawards er uit gaan zien, hangt af van de coronamaatregelen van dat moment.