Voor het eerst sinds anderhalf jaar geen enkele coronabesmetting bij Brabantzorg-locaties

Voor het eerst sinds anderhalf jaar is er geen enkele coronabesmetting of -verdenking meer onder bewoners van de vierendertig BrabantZorg-locaties in de regio. De zorginstelling heeft onder andere verpleeghuizen in Oss, Uden, Den Bosch, Bernheze en Meierijstad.

Een bijzonder en ook wel een beetje een historisch moment, zo noemt Brabantzorg het. "Dit is te danken aan de hoge vaccinatiegraad van de bewoners en het personeel én het feit dat de coronacijfers blijven dalen."

De verpleeghuizen in deze regio hebben volgens Brabantzorg zware klappen gehad, vooral aan het begin van de coronacrisis. Het is bekend dat de regio waarin BrabantZorg actief is, één van de grootste brandhaarden van de coronacrisis was. Destijds zag het er in de locaties compleet anders uit dan normaal: "Medewerkers liepen in beschermende kleding rond, bewoners mochten hun kamer niet meer verlaten, familie kon niet meer op bezoek komen, de activiteiten stopten en het restaurant was gesloten."

'Totaal anders'

Inmiddels is er beterschap: "Hoe anders ziet de wereld er vandaag de dag uit. Sinds 26 juni is eigenlijk alles weer mogelijk als de anderhalve meter kan worden gehandhaafd, zorgmomenten uitgezonderd."

Ook weten steeds meer vrijwilligers de weg naar de locaties weer te vinden, er worden weer steeds meer activiteiten georganiseerd en de restaurants zijn weer open. "Bewoners krijgen weer volop bezoek en dat maakt dat de sfeer totaal anders is. Nu is het met zijn allen hopen dat dit zo kan blijven."