Naat Piek

Voor tweede keer Koffie- en Cultuurdagen bij Naat Piek

Zelf kunst maken én genieten van gemaakte kunst. Vanaf 8 en 9 mei wordt het mogelijk, want de Koffie- en Cultuurdagen komen terug bij Naat Piek.

Vorig jaar is het cultureel buitenterras bij theater Naat Piek voor het eerst geopend. “Dat kwam vanwege corona, aangezien wij verder niet open mochten”, vertelt Jesper van Lijssel, medeorganisator. Daarom is het dit jaar opnieuw te bezoeken. Er zijn een aantal toevoegingen ten opzichte van vorig jaar: zo komen er workshops, twee voorstellingen en is er de mogelijkheid om een tandem of fiets te huren.

Fietsen door geschiedenis

Voor de huurfietsen is een route gemaakt door vrijwilligers van de vereniging in samenwerking met buitensport-organisatie de Mastworp. Deze route loopt door Uden en de Maashorst heen. Fietsers komen tijdens de tocht langs verschillende locaties, die te maken hebben met al gespeelde voorstellingen van de toneelvereniging. “Zo leren mensen wat van onze geschiedenis”, zegt Van Lijssel.

De voorstellingen zijn in twee verschillende weekenden te zien. De kunstwerken zijn wel alle weekenden te bezichtigen. Het cultureel buitenterras geopend vanaf 8 & 9 mei in alle even weekenden tot en met 28 & 29 augustus van 12:00 tot 18:00 uur.