advertentie Banner SNLR.nl

‘Voorjaarskermis beter dan Paaskermis’

Oss krijgt in april een Paaskermis, maar volgens ondernemer Christian van Kempen is een voorjaarskermis beter.

“Ik vind de kermis een goed initiatief, maar jammer dat het met Pasen is. Dat is voor ons een van de beste weekenden van het jaar”, zegt Van Kempen van Christian Chocolaterie en Patisserie. Volgens hem zou een voorjaarskermis in een ander weekend een betere optie zijn.  "Het zou bijvoorbeeld ook met Koningsdag kunnen, dan maken we er een mooi oranje feest van."

"Een kermis moet georganiseerd worden op een  manier waarbij iedereen er profijt van heeft." Volgens Van Kempen neemt de kermis met Pasen dusdanig veel parkeerplek in beslag dat het winkelcentrum moeilijker bereikbaar is. “Het gemak van de consument is anders geworden. Ze willen de auto zo dicht mogelijk bij mijn deur parkeren.”

 Wethouder Thijs van Kessel (VVD) zegt de parkeerplaatsen zoveel mogelijk bereikbaar te willen houden. “Maar de parkeerplaatsen voor de deur zijn niet allemaal bruikbaar”, zo geeft hij toe. Van Kessel is positief over de kermis. “Oss loopt warm voor carnaval en de kermis. Met Pasen is het stil in Oss, dus dan is deze kermis toch iets moois.”